0

Fra 80-tallsbad til moderne luksus


Da Siri Matre skulle designe drømmebadet sitt hadde hun hele familien i tankene. Det var spesielt én ting som var viktig i prosessen.

– Vi er en familie på fem, og jentene er i flertall her i huset. Når døtrene mine blir enda større, kan det fort bli kamp om tid på badet. Da er det et stort pluss å ha god plass, og ikke minst et velfungerende baderom.

Med andre ord, det stikk motsatte av hva de hadde tidligere. Det opprinnelige badet fra 80-tallet bestod av blomstrete tapet, linoleumsgulv og lite oppbevaring.

"– Badet var så lite at mannen min kunne ta fra vegg til vegg hvis han stod midt i rommet. I tillegg var det umoderne og lite praktisk, sier Siri."

Nye idéer ga rom for gode løsninger

Rørleggerkjeden VVS Eksperten  fikk det spennende oppdraget med å gjøre familiens drømmebad til virkelighet. Rørleggeren som fikk jobben er den erfarne Egil Andre Hoel, han har vært i bransjen i hele 25 år. Egil Andre driver Hoel VVS og interiør i Arendal, som er medlemsbedrift av VVS Eksperten. VVS Eksperten fungerer som bindeleddet mellom medlemmene og leverandørene. Siri er storfornøyd med jobben som er gjort på det nye badet deres. Her sammen med rørlegger Egil Andre.

– Tanken var å beholde rammeverket slik det var og kun ta utgangspunkt i opprinnelig planløsning. Men så kom rørlegger Hoel på besøk, og han så helt andre muligheter enn oss, sier Siri.

Egil Andre foreslo å rive ned veggen inn til boden og koble disse to rommene sammen. Da ville det bli plass til både stor dusj og badekar. For ikke å snakke om dobbel servant og lekre nisjer.

"– Jeg så aldri for meg at det kunne bli så bra som dette, sier en begeistret Siri. "

Involver rørlegger tidlig

Rørlegger Egil Andre er veldig glad i å tenke kreativt og komme opp med nye løsninger for kundene sine. Han synes renovering er de aller gøyeste jobbene.

– Jo mindre bad, jo bedre, for da må man være ekstra kreativ, sier han engasjert.

Egil Andres beste tips til alle som skal renovere badet, er å involvere rørlegger så tidlig som mulig.

– Ta kontakt i planleggingsfasen, og aller helst før du begynner å rive. Da slipper du masse unødvendig tidsbruk og usikre momenter. Vannskader er noe av det mest alvorlige for et hus. Med fageksperter som VVS Eksperten i spissen, kan du stole på at badet blir trygt og sikkert.

Dette kan Siri si seg helt enig i:

"– Det er viktig å få inn fageksperter som vet hva de snakker om.
Det er mange valg å ta, og det er vanskelig å navigere seg rundt.
Den ekstra tryggheten og rådgivningen er helt uvurderlig"

Tall fra Finans Norge viser at det er rekordmange vannskader her i landet, og erstatningene er også høyere enn noen gang før. Både antallet og erstatningene etter vannskader i boliger og hytter har økt med 13 prosent det siste året.

Helhetlige løsninger

Vikingbad gjorde det enkelt for Siri å velge en gjennomgående stil til det nye badet. De har laget fiks ferdige pakkeløsninger som gjør prosessen både lettere og rimeligere, ved å tilby komplette produktpakker som er satt sammen av trendeksperter og interiørarkitekter.

– Vikingbad hadde produkter vi likte og baderomspakkene gjorde det enkelt å skape en rød tråd gjennom hele badet. Siden vi først endte opp med et så stort rom, føltes det riktig å gå for et eksklusivt preg.

 

Siri valgte baderomspakken Klassisk.

Stilen beskrives som tidløs og moderne, med lyse marmorfliser og sort armatur. Rene linjer på servant og badekar gjør rommet moderne, mens flisvalget gir en elegant og kontinental opplevelse.

– Vi ønsket en deilig og avslappende spafølelse, samtidig som praktiske løsninger var veldig viktig for oss.

Baderomspakkene innebærer kun én ordre, én faktura, én leveranse – og ett kundesenter for eventuell veiledning. Praktisk for både kunden og rørleggeren.

Tro kopi av badet

Egil Andre forteller at mange kunder synes det er vanskelig å se for seg hvordan sluttresultatet vil bli. Vikingbad har derfor utviklet et tegneprogram hvor man enkelt kan lage en tro kopi av badet.

– Mesteparten av kundene har problemer med å visualisere og se hvordan badet kan bli. I tegneprogrammet kan jeg selv sitte med kunden og prosjektere badet deres. Det gjør at kunden får et hundre prosent visuelt bilde av badet. Det er veldig betryggende og deilig for folk.

Hos familien Matre tok Egil Andre mål av badet og laget en visualisering. Sammen prøvde de seg frem med forskjellige materialer til resultatet ble perfekt.

– Først prøvde vi med mørke fliser, men det ble helt feil. Badet har ingen vinduer og det ble derfor viktig å få inn lyse flater. Så da gønnet vi rett og slett på med marmor på hele badet!

Verdifull egentid

Når Siri får spørsmål om hva hun liker best med badet, brer det seg et stort smil over hele ansiktet.

"– Den deilige spafølelsen! Vi har høyttalere på badet, og det er helt fantastisk å ligge i badekaret og høre på musikk. Som småbarnsmor er det ekstra deilig å kunne koble av og ha egentid i rolige omgivelser. Du trenger ikke dra til Kragerø på spa når du har et bad som dette, sier hun lattermildt."

 

Produsert av Schibsted Partnerstudio for VVS Eksperten. Foto: Olav Svaland

19.05.2023

Produkter som passer til stilen: