Nye høyder for VikingBad

 

VikingBad fortsetter å vokse, og har nå blitt så store at de må bygge seg oppover i høyden for å få nok lagerplass. Med et av Grimstads høyeste bygg, går de inn i det nye året med enda større vekstambisjoner.

 

 

- Det er moro å bli gjort oppmerksom via media at vi faktisk er blitt en av de større arbeidsgiverne i Grimstad. Vi har planer om å ansette fem nye medarbeidere i år, sier daglig leder for VikingBad, Stein Viggo Karlsen. 

 

Han har også planer om å øke omsetningen fra nå nærmere 200 millioner til en kvart milliard inne få år fram i tid. Utvidelsen av lageret gir store muligheter. Nå kan baderomsleverandøren øke bredden på sortimentet, og kundene vil få enda flere valgmuligheter. Samtidig vil det føre til at leveringene vil kunne skje enda raskere og med enda bedre kvalitet. Det nye lageret ble tatt i bruk i slutten av 2017 og når er lageret totalt på hele 6500 kvadratmeter, med plass til over 2200 paller.

 

Produseres over hele verden

Den stadig voksende baderomsbedriften VikingBad utvikler og produserer baderomsprodukter over store deler av verden. Å produsere varer helt på andre siden av kloden gir lange leveringstider. Selv om de har hatt rask levering og god logistikk fram til nå, vil leveringstiden etter utbygging nå kunne forkortes betraktelig på et enda større varesortiment.

 

- Dette gir oss muligheten for å ha ulike produktgrupper tilgjengelig, og sikre en raskere levering. Det er ofte slik at når våre fagmenn trenger varene, så skulle de helst hatt dem i går, sier Karlsen.

- Vi har alltid hatt stort fokus på rask og god levering, men nå sikrer vi at den skal bli enda bedre, og det også med framtidig vekst presiserer Kristian Schlanbusch, produkt- og logistikksjef i VikingBad. 

 

Schlanbusch var også prosjektleder for byggeprosessen av det nye lageret og kan legge til at det har vært en god prosess, hvor vi har vært svært godt fornøyd med BRG som ble valgt som leverandør. I byggeprosessen tok BRG i bruk glideforskaling, som resulterte i at bygget ble reist i løpet av få dager. VikingBad på sin side har dokumentert hele prosessen fra start til slutt ved hjelp av en timelapse-video.

 

Timelapse bygging av VikingBads nyeste lagerbygg from VikingBad on Vimeo.

 

Norges høyeste truck?

For å betjene det høyreiste lageret, har VikingBad skaffet seg en gaffeltruck utenom det vanlige for å nå 17 meter opp til de høyeste hyllene. Det er nemlig den største trucken som Toyota har levert til Norge. Den er semiautomatisert og styres av en type bevegelsesstyrt robotteknologi. Den kjører effektivt av seg selv mellom hyllene de 1200 kvadratmeterne det nye bygget har i gulvareal, og kan operere et større lager med samme bemanning som nå. Dette vil kunne være en bidragsyter til å være med på å effektivisere fagmannens hverdag, som igjen skaper merverdig (besparelse) for sluttbrukeren - altså kunden som skal bruke produktene i det daglige. Selv om det kan høres rart ut, er det nemlig mye å spare på å levere riktige varer, med riktige komponenter, til riktig tid. Her kommer selvfølgelig monteringsvennligheten til produktene inn. 

 

- 2018 blir et nytt og spennende vekstår, sier Karlsen

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.