Personvernerklæring

Personvernerklæring
Personvern, behandling av personopplysninger.
Denne personvernerklæringen gjelder for VikingBads nettsider. Behandlingsansvarlig for personopplysningene som samles inn er VikingBad AS (org. Nr 995 165 392).

 

Personopplysninger som behandles
VikingBad samler ikke inn personopplysninger som fødselsdato og personnummer, eller opplysninger om personlige betalingskort.

Eksempler på informasjon som behandles:
- Navn på kontaktperson(er) hos kunder
- Firmaadresse/fakturaadresse/kredittrating
- Telefonnummer og e-postadresse
- Informasjon om din bruk av nettsidene, i form av blant annet hvilke undersider som besøkes, nettleserinstillinger og IP-adresse

 

Hvordan informasjon innhentes?
VikingBad AS mottar/innhenter normalt personopplysninger direkte fra deg enten gjennom skjemaer på våre nettsider, ved inngåelse av avtaler eller ved telefonisk/elektronisk kontakt. Vi kan også hente opplysninger via andre offentlig tilgjengelige sider (eks: purehelp.no eller gulesider.no). Hvis du velger å ikke oppgi personopplysningene eller ønsker deler av opplysningene fjernet, kan vi være forhindret fra å gi deg tilgang til produkter eller tjenester vi leverer.
Eksempel på innhenting av personopplysninger:
- Kontaktskjema
- Når man ønsker å prøve et produkt eller tjeneste (epost/telefon til vårt kundesenter)
- Ved kjøp av produkter eller tjenester via våre nettsider
- Når man laster ned dokumentasjon som brukermanualer og kataloger fra våre nettsider
- Ved påmelding til å motta vårt nyhetsbrev på e-post
- Ved kontakt fra vårt kundesenter i forbindelse med registrering via ekstern tredjepart 

 
Formålet med informasjonen som behandles og det rettslige grunnlaget for behandlingen
- For å kunne gi tilgang til våre produkter og tjenester, samt videreutvikling av våre tjenester
- For å kunne sende relevant informasjon
- For å kunne ta kontakt og tilby våre produkter og tjenester (markedsføring)
- Administrasjon av kundeforhold
- Administrasjon av nettsiden


Vi oppretter kundekort på bakgrunnen av innhentet informasjon, for å kunne tilby relevante produkter og for å kunne gi god kundeservice. Kundekortene baseres kun på informasjon som du frivillig gir oss eller som vi har hentet fra offentlig tilgjengelig data hos andre fra tredjeparter (purehelp.no, brreg.no, gulesider.no mm). Det rettslige grunnlaget for behandling av personopplysningene er fordi det er nødvendig for å gjennomføre en avtale med våre kunder. Videre kan behandling av personopplysninger skje på bakgrunn av en interesseavveining, eksempelvis vår berettigede interesse i å ivareta kundeforholdet ved å besvare henvendelser til vårt kundesenter, eller bl.a. ved å drive og vedlikeholde eksisterende tjenester samt utvikle nye tjenester for våre kunder.   

 

Hvordan lagres informasjonen?
Informasjonen VikingBad AS har innhentet lagres i vårt CRM-system som brukes til automatisert markedskommunikasjon eller annen informasjon vi sender tilknyttet ditt kundeforhold hos oss.

 

Hvor lenge beholder vi opplysningene?
Vi lagrer personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for. Dette betyr for eksempel at personopplysninger som vi behandler på grunnlag av ditt samtykke slettes hvis du trekker ditt samtykke. Personopplysninger vi behandler for å oppfylle en avtale med deg slettes eller anonymiseres når avtalen er oppfylt og alle plikter som følger av avtaleforholdet er oppfylt, med mindre det foreligger særskilt lovpålagt plikt til å beholde opplysningene lengre. 

 

Utlevering av informasjon til tredjepart?
Vi gir ikke personopplysningene dine videre til andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering. Eksempler på slikt grunnlag kan være avtale med deg eller et lovgrunnlag som pålegger oss å gi ut informasjonen. 
Enkelte av personopplysningene kan bli delt med interne systemer (servicetjenester eller markedsundersøkelser) eller også i enkelte tilfeller til utenforstående tredjeparter i forbindelse med andre utsendelser eller tjenester. Slike underleverandører kan behandle personopplysninger på vegne av VikingBad AS. Ta kontakt med kundesenteret vårt dersom du vil ha informasjon om eventuelle undertjenester som kan benyttes.
All behandling av personopplysninger som vi foretar skjer innenfor EU/EØS-området. 

 

Rettigheter
Du har rett til å kreve innsyn i personopplysningene som vi behandler om deg og hvordan de benyttes. Du kan også kreve endring, sletting og begrensninger i behandlingen av personopplysninger som beskrevet i personopplysningsloven. Vi gjør oppmerksom på at vi kan ha vanskelig for å yte samme kundeservice tilknyttet våre produkter eller tjenester dersom du krever opplysningene slettet, ettersom dine data da ikke lenger vil være synlige i våre systemer. For å ta i bruk dine rettigheter kan du rette en skriftlig henvendelse til [post@vikingbad.no]. Det kan hende vi ber deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg, og ikke noen som gir seg ut for å være deg. 
Hvor behandlingen av personopplysninger er basert på samtykke, kan du til enhver tid trekke samtykket tilbake ved å rette en skriftlig henvendelse til [post@vikingbad.no]. Dersom du trekker tilbake ditt samtykke, påvirker det ikke lovligheten av behandling basert på samtykke før samtykket ble trukket tilbake. Selv om du trekker samtykket tilbake, kan behandlingen fortsatt ha grunnlag i et annet behandlingsgrunnlag. 
Dersom du mener VikingBad AS ikke overholder dine rettigheter slik som beskrevet i personopplysningsloven kan du å klage det inn til aktuell tilsynsmyndighet. Datatilsynet kan behandle slike klager og kontaktinformasjon finner man på www.datatilsynet.no.

 

Endringer

Vi forbeholder oss retten til å endre eller oppdatere innholdet i denne personvernerklæringen. Vi oppfordrer deg derfor til å gjennomgå denne personvernerklæringen med jevne mellomrom. 

 

Kontaktinformasjon
VikingBad AS, Østerskogen 35, 4879 Grimstad
Telefon: +47 37 09 06 00
Epost: post@vikingbad.no

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.