Drømmer du om hage med spa?

Start med blanke ark og fargestifter. Og et vater.

 
TEKST: BIRTE HEGERLUND RUNDE
 
Går du med planer om å anlegge noe nytt, er det på tide å tenke over hva du vil ha. Planter, busker, stauder, epletre, levegg eller kanskje et deilig utendørs spa-bad hadde vært det riktige for hagekosen? 

 

Hva liker du å gjøre?

Hvordan du bruker hagen din, bør styre hva du velger å ha i den. Er du glad i å stå med hendene i jorda, bør du kanskje planlegge en liten kjøkkenhage. Er du en livsnyter som elsker å ligge i et varmt bad under stjernehimmelen og filosofere over livet, kan et utendørs spa-bad være akkurat det du trenger. Elsker du lukten av sjasmin og kaprifol, er det luktende busker som bør ramme inn spabadet i hagen din.

 

Ta frem ark og fargestifter og gå i gang med planene. Eller kontakt en hagetegner. Finn en balanse mellom stramme linjer og frie former, og bruk mest av det som er typisk deg.

 

Tenk først

Våren bringer frem  nye tanker og ideer. Mye er fint. Men husk å tenke nøye gjennom hvordan du ønsker å bruke hagen før du starter det første spadetaket. - Hagen kan være et sted der vi finner igjen vår personlighet og hvor vi føler oss hjemme. Noen har mange ideer som trenger å bli satt i system, mens andre er letende og trenger å se hagen sin med nye øyne, sier hagetegner Anneli Rose Bengtson, som bruker hagen som lykkepille.

 

Hun elsker å jobbe med både egen og andres hager, og hjelper dem med å grave fram hagedrømmer. Når snøen og frosten ligger over busker og planter, sitter hun inne og drømmer seg bort i tegninger av blomster og bier, busker og kjøkkenhager. Hun skaper et helt nytt univers av tuja, stauder og rododendron. Først skissert og fargelagt på papiret, deretter med konkrete forslag og bruksanvisning til hageeieren. Drømmer kommer ut som konkrete forslag, sammen med tips og råd om jord, gjødsel og vedlikehold av hagen. 


Duftende utendørs-spa? 

Ofte kommer kunder til hagetegneren når de har realisert drømmen om et boblebad i hagen. Hvordan kan det bli en lun og privat plass rundt badet? Hvordan kan du hindre innsyn fra naboene uten å måtte snekre opp en levegg?

Utendørs-spa kan få en lunere atmosfære om du planlegger planter og busker rundt dette området. Om du velger duftende kaprifolplanter, får du aroma-spa på kjøpet.  

 

Om du liker best å bade i kveldstimene, bør du skape utendørsrommet der kveldssola er. Men ta vare på sitteplassen i kveldsola, for den blir oftere brukt en spabadet. Det er viktig med en hyggelig sitteplass i nærheten av boblebadet. Det er kanskje nok med en benk med gode, myke puter. Eller er det plass til å samles rundt et bord? Uansett handler det om at det er et lunt og privat hagerom, skjermet for vind, naboer, innsyn eller støy sier Rose Bengtson.

- Og ta vare på utsikten om du har. Plasser badet så du har noe godt å hvile øynene på mens du sitter og drømmer i din varme kilde, tilføyer hun.

 

Dette bør du tenke på ved plassering av utendørs massasjebad

Ønsker du flere tips og råd til hagen, gå inn på www.hagetegning.no,eller følg Anneli Rose Bengtson her: 

Populære produkter
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.