Gjør badet trygt for barna

Lek med vann i vasken kan få alvorlige følger om du ikke har varmtvannsbegrensing på blandebatteriet.

Barn kan få en stor andregradsforbrenning av kun en liten sprut varmt vann på huden. Siden den tynne barnehuden blir raskere brent, kan skadene bli store av å brenne seg på varmt vann. Lek med vann i vasken kan få alvorlige følger om du ikke har skoldesperre eller varmtvannsbegrensing på blandebatteriet. - Skoldeskader kan være alt fra lett 1. grad til alvorlig 3. grads forbrenning med store og varige arr og i verste fall livstruende, sier hudlege ved Havblikk legesenter i Arendal, Frode Kristiansen.

 

Sikre barna ved valg av riktig blandebatteri

Mange tenker ikke over at barn kan få store skader av varmt vann. Men det kan de. Vann som holder 60 °C  gir brannskade etter kun ett sekund. Når det varme vannet fra springen har en regulert temperatur på 50 °C, tar det fem minutter før huden er skadet. VikingBad tar dette på alvor, og har derfor skoldesperre eller varmtvannsbegrensing på alle sine blandebatteri. Ved å velge denne type blandebatteri, risikerer du ikke at barnet brenner seg på det varme vannet. Selve justering av varmebegrensing, kan variere ettersom hva slags blandebatteri det er snakk om.

Noen batteri har en dynamisk sperre, mens andre må justeres under montering, dette gjøres av fagmann. Ta kontakt med din fagforhandler, slik at du får montert og justert blandebatteriet som passer for deg. Om skaden allikevel er skjedd, er det viktig å vite hva du må gjøre.Hvis brannskaden er liten, med for eksempel bare et par små blemmer, kan du behandle den hjemme. Hvis det blemmefylte området er større enn fem centimeter, eller går hele veien rundt en finger, tå, arm eller bein bør du oppsøke lege straks.

Den lokale legevakten vil kunne hjelpe. Barn under to år bør tas til lege med mindre skadene er helt minimale, i følge Legehåndboken.
 

Populære produkter
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.