Nytt fantastisk år for VikingBad

31. mai, 2022


VikingBad vokser i både omsetning, bygningsmasse og antall ansatte. I fjor økte arbeidsstokken med 13 medarbeidere og teller i dag 72 ansatte pluss flere innleide. Bilde viser pågående bygging av varemottak og administrasjonsbygg- bygget er på totalt ca. 10 000 kvm og ca. 2 400 kvm er med høylager på hele 20 meter.

Enda et Koronapreget og spesielt år til tross – VikingBad endte med rekordomsetning også i 2021

Stein Viggo Karlsen, administrerende direktør i VikingBad, mener at det er flere faktorer som er årsaken til omsetningsveksten som endte på 392 millioner kroner i 2021. Det er en økning på 27 prosent og 83 millioner kroner fra året før. Driftsresultatet endte på 27 millioner kroner.

– Fjoråret var fremdeles preget av koronapandemien, men også av en gradvis åpning av samfunnet. Selv om det fremdeles var utfordringer med forsyningslinjer, frakt og råvarer introduserte VikingBad flere nye produkter i markedet. Vi deltok på Bygg Reis Deg-messen der vi fikk presentert våre produkter og komplette løsninger, både for våre rørleggerkunder og sluttbrukere. Vi har i 2021 også merket at etterspørselen på baderomsutstyr generelt, samt våre komplette løsninger spesielt, har fortsatt å vokse. 2021 ble et nytt og annerledes år, med mange utfordringer som organisasjonen vår har håndtert utrolig bra, sier Karlsen.

Godt forberedt

VikingBad har som mange andre hatt utfordringer med kostnadsbildet, ikke minst knyttet til frakt og råvarer. Samtidig har hele organisasjonen arbeidet hardt mot dette risikobildet og slik sett håndtert disse risikofaktorene på en profesjonell og konstruktiv måte. Dette har medført at vi i en ellers svært krevende periode har vært leveringsdyktige og klart å møte den økte etterspørselen på våre baderomsprodukter. Fjorårets omsetningsvekst holdt seg høy gjennom hele året, i alle landsdeler og i alle produktgrupper, og synes å vedvare også i inneværende år. Omsetningen av selskapets produkter endte på MNOK 392 og med et resultat etter skatt på MNOK 20.  Vi er svært fornøyde både med omsetning og oppnådd resultat, uttaler Karlsen.

– Vi var godt forberedt på å håndtere økt etterspørsel, og har gjennomført en ny produkt- og salgsstrategi som gir en enklere og mer effektiv kjøpsprosess både for kundene våre, fagmannen og ikke minst for sluttbrukeren. Dermed klarte vi å ta nye markedsandeler og fortsette å vokse betydelig også i 2021, forklarer Karlsen.

 

-Takket være gode forberedelser og en tilpasningsdyktig organisasjon, klarte vi å hente ut betydelig vekst i koronaåret 2021, konkluderer Stein Viggo Karlsen, administrerende direktør i VikingBad AS.

VikingBads pakkeløsninger har slått an

VikingBad opplevde vekst i alle produktgruppene sine og noterte økt salg i alle landets regioner. Flere rørleggerbedrifter- og kjeder har kommet til vårt samarbeidskonsept og varespekteret har blitt større. Ifølge Karlsen har introduksjonen av komplette baderomsløsninger i 2019 vist seg å være en suksessoppskrift. I samarbeid med interiørdesignere har VikingBad satt sammen seks ulike utstyrspakker, med alt av synlig innredning og matchende fliser, som skaper gjennomførte og gjennomtenkte helhetlige stilarter. Det har gitt en betydelig enklere kundereise, både for rørleggerbedriftene og sluttkundene.

– Vi er først ute med denne løsningen, som er blitt svært godt mottatt i markedet. Kundene blir inspirert av utstillingene og finner den stilen som passer dem best. For forhandlerne går det lynraskt å prise løsningen til kunden og fylle ut bestillingsliste til oss. Det er en vinn vinn-løsning for alle involverte, sier Karlsen. 

Ambisiøse vekstplaner

VikingBad har erfart at dette har bidratt til å øke bedriftens markedsandel i betydelig grad, og vi håper å fortsette å øke andelen i årene som kommer. For 2022 budsjetterer vi med en omsetning på 480 millioner kroner, og innen 2025 er ambisjonene å runde 600 millioner. VikingBad har i 2021 bygget et nytt høylager, og vil i løpet av 2022 i samarbeid med vår nye eiendomseier ferdigstille nok ett nytt varemottaksområde, samt et administrasjonsbygg med større kantine, showroom, trening- og behandlingsrom for ansatte og flere kontorer med mer. Totalt vil dette utgjøre en bygningsmasse på ca. 10 000 kvadratmeter. 
Karlsen forteller at dette vil bidra til å sikre god kapasitet, effektiv logistikk og gi grunnlag for flere ansettelser i årene som kommer. Vi er forberedt på videre vekst i årene mot 2030 og planlegger også for det.
– Vi jobber kontinuerlig med å forbedre produktene, tjenestene og salgs- og kjøpsløsningene våre. Vi patenterer nye produkter og utvikler stadig nye og smartere prosesser som gjør at våre samarbeidsbedrifter sparer mye tid på montering og kan prise seg rimeligere overfor sluttkundene. Vi vil også i løpet av 2022 og 2023 lansere flere nye produkter og produktgrupper i vår portefølje. Vi ser lyst på fremtiden, avslutter Karlsen.

En meget tilpasningsdyktig organisasjon med dyktige og stå-på-villige ansatte. Bildet er tatt i 2018, hvor det siste gruppebildet er tatt. Den gang var organisasjonen og omsetningen halvparten så stor. I dag teller organisasjonen 72 ansatte pluss flere innleide.

VikingBad AS er en stolt norsk totalleverandør av synlige baderomsprodukter. Vi tegner, designer og utvikler innovative og funksjonelle kvalitetsprodukter med flott design, til en hyggelig pris. Det å bygge nytt eller pusse opp et bad skal være en enkel og positiv prosess for deg som kunde, både når det gjelder å finne og velge ditt drømmebad eller bad nummer 2 eller 3 i huset, samt bestilling og levering av produkter eller hele baderommet. VikingBad AS er en av Norges største leverandører av synlig VVS med en omsetning på 392 mill. NOK i 2021 og har i dag 72 ansatte pluss flere innleide. Hovedkontoret ligger i Grimstad, Norge.

 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.