Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.

Senter for superhelter

 

 

TEKST: Birte Hegerlund Runde

 

Seks dager med lek, moro og mestring under trygge rammer på Stine Sofie Senteret kan være det som gjør et barn til et barn igjen.

 

 

Lukten av frisk tre møter oss når vi går inn døren til Stine Sofie Senteret i Grimstad - verdens første kurs og mestringssenter for voldutsatte barn. Lyse, tiltalende rom, med ulike aktiviteter som blant annet storsal, filmrom, lekerom og bibliotek skal gjøre de seks dagene barna er på senteret til en god opplevelse. Her skal de lære seg å glede seg over livet igjen. ”Superheltene” kaller senterets sjef og grunnlegger, Ada Sofie Austegard dem for. Kun det beste er godt nok for de som har opplevd det verste.

 

Hun viser oss stolt rundt på senteret, som ligger i nydelige sjønære omgivelser på Østerhusmonen i Grimstad. Senteret er tilrettelagt på beste måte for å gi deltakerne utfordringer, mestring, lek og rock & roll. Omgivelsene gir barna unike muligheter for gode opplevelser, spennende utflukter og minner for livet.

 

 

 

 

Bad fra VikingBad

Det rikholdige senteret sto ferdig i september i fjor. Siden den gang har 150 barn med familiene sine besøkt senteret. Her har de fått bo i egne, flotte leiligheter med en lys og varm atmosfære. Hver boenhet har eget bad med baderomsmøbler som er donert av VikingBad. Her er det 2-lags laminerte sikkerhetsglass som hindrer granulering, samtidig som det gir ekstra sikkerhet. Alle blandebatteri har varmtvannsbegrensning, som hindrer at barna brenner seg. Her skal det være et trygt opphold.

 

Fra drøm til virkelighet

Stiftelsen er avhengig av innsamlede midler og sponsorer. Stine Sofie Stiftelse, som kjøpte eiendommen i 2015 – langt unna å kunne finansiere det hele på 74 millioner kroner med egne midler, er veldig takknemlig for VikingBads støtte. Det var ikke bare enkelt å ordne finansieringen. Men etterhvert som senteret ble ferdigstilt, kom også flere og ønsket å være med på å bygge det opp. Endelig skulle drømmen om et senter for voldsutsatte barn bli virkelig.

 

Tenker stadig nytt

Nå har det også kommet inn som en egen post på statsbudsjettet at sentre for voldsutsatte barn skal ha en årlig støtte på vel 29 millioner kroner. Siden Stine Sofie Senteret foreløpig er det eneste i landet, går alle millionene til denne. Stiftelsen kan derfor lønne 22 ansatte som jobber fulltid med å tilrettelegge for at de voldsutsatte familiene får et fint opphold på senteret.

 

Men Austegard er ikke ferdig med å tenke ut nye ting som kan berike senteret og de besøkende. Snart kommer sansehagen med vannsøyler og fontener. Kun det beste er godt nok for en ekte superhelt.