Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.

På to hjul mot drømmen

 

For toppsyklist Birgitte Ravndal (26) handler alt om å trø på for å bli en av landets beste syklister. Men etter en lang sykkeltur i regn og søle, drømmer hun om å senke seg ned i et deilig badekar.

 

 

Ved Dømmesmoen i Grimstad kommer en syklist til syne på veien. Hun stopper i svingen inn til parkeringsplassen, setter beina ned på bakken, og forteller at hun akkurat har kommet fra en liten treningstur på åtte mil.

 

Jeg sykler i all slags vær. Det er litt kjedelig i dag som det regner, for ingenting av dette er vanntett, sier hun, og drar litt i treningsjakka.

 

VikingBad har gått inn som sponsor for denne jenta som har planer om å trø seg opp mot Norgestoppen. Akkurat nå handler alt om trening, spising og hvile. Mye på å være på plass for å klare flere timer på sykkelsetet, i tet med noen av våre beste syklister.

 

Sykler for Belgia og Grimstad

Duskregnet har akkurat tatt en liten pause nå. Vi setter oss på en av benkene ved parkeringsplassen. Birgitte drikker litt vann.  Hun trener seg opp til neste ritt. Det blir omtrent 40 av dem i året. I år er hun på sin tredje aktive sesong. Siden i fjor har hun syklet for det belgiske klubblaget Team Keukens Redant i tillegg til Grimstad Sykkelklubb. Årsaken til at hun nå skal sykle for det belgiske laget, er å få sjansen i flere internasjonale ritt. Birgitte har fra før blant annet en etappeseier i Sandefjord Grand Tour, Dametråkken, og Risør Grand Prix. I juni var hun med i NM.

 

" Det må være sånn når målet er å bli en av Norges beste!"

 

Kommer seg rundt

Det Birgitte synes er så fint med syklingen, er at hun kommer på plasser hun aldri hadde kjørt med bil. Noen steder må hun jo sykle når treningsturen skal være 8 mil, og helst uten for mye trafikk. Veiene innover landet, er mye brukt. For Stavanger-jenta er det en fin måte å bli kjent med distriktet hun har flyttet til.

  • Jeg har syklet på alle veiene i fylket. Det er fint innover mot Herefoss og Birkeland, synes Birgitte.

Hun sykler mest alene. Hun har ikke behov for å prate. Det dreier seg mer om å fokusere på treningen. Dessuten har ikke andre så mye tid til å sykle som det hun har satt av tid til.

 

  • Jeg hadde ikke begynt med sykling før jeg flyttet hit. I Stavanger drev jeg med crossfit, men da jeg kom hit var det ikke etablert her. Så da begynte jeg med triatlon. Det var da jeg fant ut at jeg likte syklingen best, forteller hun.

Hun er generelt glad i å trene. Akkurat nå når hun er en aktiv toppsyklist, må mye av det sosiale livet vike. Men det må være sånn når målet er å bli en av Norges beste.

 

Sykling er flott mosjon og man kommer seg ut i naturen, men det er viktig at man også har det kjekt!

 

Birgittes råd til sykkelmosjonister:

  • Lag en plan og et mål. Planlegg et turritt.
  • Ha greit nok utstyr.
  • Pass på å få nok søvn, hvile og ernæring.
  • Spis riktig.
  • Ha det kjekt!

Senter for superhelter

 

 

TEKST: Birte Hegerlund Runde

 

Seks dager med lek, moro og mestring under trygge rammer på Stine Sofie Senteret kan være det som gjør et barn til et barn igjen.

 

 

Lukten av frisk tre møter oss når vi går inn døren til Stine Sofie Senteret i Grimstad - verdens første kurs og mestringssenter for voldutsatte barn. Lyse, tiltalende rom, med ulike aktiviteter som blant annet storsal, filmrom, lekerom og bibliotek skal gjøre de seks dagene barna er på senteret til en god opplevelse. Her skal de lære seg å glede seg over livet igjen. ”Superheltene” kaller senterets sjef og grunnlegger, Ada Sofie Austegard dem for. Kun det beste er godt nok for de som har opplevd det verste.

 

Hun viser oss stolt rundt på senteret, som ligger i nydelige sjønære omgivelser på Østerhusmonen i Grimstad. Senteret er tilrettelagt på beste måte for å gi deltakerne utfordringer, mestring, lek og rock & roll. Omgivelsene gir barna unike muligheter for gode opplevelser, spennende utflukter og minner for livet.

 

 

 

 

Bad fra VikingBad

Det rikholdige senteret sto ferdig i september i fjor. Siden den gang har 150 barn med familiene sine besøkt senteret. Her har de fått bo i egne, flotte leiligheter med en lys og varm atmosfære. Hver boenhet har eget bad med baderomsmøbler som er donert av VikingBad. Her er det 2-lags laminerte sikkerhetsglass som hindrer granulering, samtidig som det gir ekstra sikkerhet. Alle blandebatteri har varmtvannsbegrensning, som hindrer at barna brenner seg. Her skal det være et trygt opphold.

 

Fra drøm til virkelighet

Stiftelsen er avhengig av innsamlede midler og sponsorer. Stine Sofie Stiftelse, som kjøpte eiendommen i 2015 – langt unna å kunne finansiere det hele på 74 millioner kroner med egne midler, er veldig takknemlig for VikingBads støtte. Det var ikke bare enkelt å ordne finansieringen. Men etterhvert som senteret ble ferdigstilt, kom også flere og ønsket å være med på å bygge det opp. Endelig skulle drømmen om et senter for voldsutsatte barn bli virkelig.

 

Tenker stadig nytt

Nå har det også kommet inn som en egen post på statsbudsjettet at sentre for voldsutsatte barn skal ha en årlig støtte på vel 29 millioner kroner. Siden Stine Sofie Senteret foreløpig er det eneste i landet, går alle millionene til denne. Stiftelsen kan derfor lønne 22 ansatte som jobber fulltid med å tilrettelegge for at de voldsutsatte familiene får et fint opphold på senteret.

 

Men Austegard er ikke ferdig med å tenke ut nye ting som kan berike senteret og de besøkende. Snart kommer sansehagen med vannsøyler og fontener. Kun det beste er godt nok for en ekte superhelt.