Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.

På to hjul mot drømmen

 

For toppsyklist Birgitte Ravndal (26) handler alt om å trø på for å bli en av landets beste syklister. Men etter en lang sykkeltur i regn og søle, drømmer hun om å senke seg ned i et deilig badekar.

 

 

Ved Dømmesmoen i Grimstad kommer en syklist til syne på veien. Hun stopper i svingen inn til parkeringsplassen, setter beina ned på bakken, og forteller at hun akkurat har kommet fra en liten treningstur på åtte mil.

 

Jeg sykler i all slags vær. Det er litt kjedelig i dag som det regner, for ingenting av dette er vanntett, sier hun, og drar litt i treningsjakka.

 

VikingBad har gått inn som sponsor for denne jenta som har planer om å trø seg opp mot Norgestoppen. Akkurat nå handler alt om trening, spising og hvile. Mye på å være på plass for å klare flere timer på sykkelsetet, i tet med noen av våre beste syklister.

 

Sykler for Belgia og Grimstad

Duskregnet har akkurat tatt en liten pause nå. Vi setter oss på en av benkene ved parkeringsplassen. Birgitte drikker litt vann.  Hun trener seg opp til neste ritt. Det blir omtrent 40 av dem i året. I år er hun på sin tredje aktive sesong. Siden i fjor har hun syklet for det belgiske klubblaget Team Keukens Redant i tillegg til Grimstad Sykkelklubb. Årsaken til at hun nå skal sykle for det belgiske laget, er å få sjansen i flere internasjonale ritt. Birgitte har fra før blant annet en etappeseier i Sandefjord Grand Tour, Dametråkken, og Risør Grand Prix. I juni var hun med i NM.

 

" Det må være sånn når målet er å bli en av Norges beste!"

 

Kommer seg rundt

Det Birgitte synes er så fint med syklingen, er at hun kommer på plasser hun aldri hadde kjørt med bil. Noen steder må hun jo sykle når treningsturen skal være 8 mil, og helst uten for mye trafikk. Veiene innover landet, er mye brukt. For Stavanger-jenta er det en fin måte å bli kjent med distriktet hun har flyttet til.

  • Jeg har syklet på alle veiene i fylket. Det er fint innover mot Herefoss og Birkeland, synes Birgitte.

Hun sykler mest alene. Hun har ikke behov for å prate. Det dreier seg mer om å fokusere på treningen. Dessuten har ikke andre så mye tid til å sykle som det hun har satt av tid til.

 

  • Jeg hadde ikke begynt med sykling før jeg flyttet hit. I Stavanger drev jeg med crossfit, men da jeg kom hit var det ikke etablert her. Så da begynte jeg med triatlon. Det var da jeg fant ut at jeg likte syklingen best, forteller hun.

Hun er generelt glad i å trene. Akkurat nå når hun er en aktiv toppsyklist, må mye av det sosiale livet vike. Men det må være sånn når målet er å bli en av Norges beste.

 

Sykling er flott mosjon og man kommer seg ut i naturen, men det er viktig at man også har det kjekt!

 

Birgittes råd til sykkelmosjonister:

  • Lag en plan og et mål. Planlegg et turritt.
  • Ha greit nok utstyr.
  • Pass på å få nok søvn, hvile og ernæring.
  • Spis riktig.
  • Ha det kjekt!